Заява про оновлене глобальне співробітництво

21.09.2020

 

Прес-реліз

ВІДЗНАЧАЮЧИ 75-ТУ РІЧНИЦЮ ООН, ЛІДЕРИ БІЗНЕСУ БІЛЬШЕ НІЖ ЗІ 100 КРАЇН ПІДТРИМУЮТЬ МУЛЬТИЛАТЕРАЛІЗМ

Більше тисячі генеральних директорів компаній підтримують Заяву про оновлене глобальне співробітництво та зобов’язуються об’єднуватися у бізнесі заради кращого світу

ОРГАНІЗАЦІЯ ОБ’ЄДНАНИХ НАЦІЙ, Нью-Йорк, 21 вересня 2020 року –  Більше 1000 генеральних директорів компаній із понад 100 країн продемонстрували свою підтримку ООН та всеохоплюючій багатосторонності (мультилатералізму), підписавши потужну Заяву лідерів бізнесу про оновлене глобальне співробітництво.

Заява зібрала підписи деяких найбільших світових брендів разом із сотнями інших великих, малих та середніх підприємств, що є учасниками Глобального договору ООН, найбільшої у світі ініціативи корпоративної стійкості

Заява про підтримку, включаючи повний перелік генеральних директорів компаній, була представлена ​​Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу генеральною та виконавчою директоркою Глобального договору ООН, Сандою Оджіамбо, на відкритті Форуму приватного сектору в рамка зустрічі на високому рівні під час Генеральної Асамблеї з нагоди відзначення 75-тої річниці Організації Об’єднаних Націй.

«Заява – це рішуча підтримка всеохоплюючої багатосторонності (мультилатералізму). Це, без жодних сумнівів, говорить про те, що співпраця повинна бути транскордонною, міжсекторальною та такою, що об’єднує різні покоління, щоб ми могли адаптуватися до мінливих обставин», – сказала Санда Оджіамбо. «Протягом лише одного місяця після того, як ми опублікували Заяву, її підписали 1294 генеральних директори великих, середніх та малих підприємств практично в усіх галузях та регіонах. Ми глибоко вдячні за їх прихильність до глобальної співпраці у вирішальний момент для ООН та усього світу».

75-та річниця заснування Організації Об’єднаних Націй припадає на час безпрецедентного зриву та глобальних трансформацій, що служить суворим нагадуванням про те, що міжнародну співпрацю необхідно мобілізувати між державами, різними секторами та між різними поколіннями задля адаптації до мінливих обставин світу. У дусі оновленої глобальної співпраці державні та приватні установи повинні показати свою відповідальність, етичність, всеохоплюючість та прозорість.

У Заяві, підтриманій генеральними директорами, зазначається:

«Ми, представники бізнесу, визнаємо, що мир, справедливість та сильні інституції є корисними для довгострокової життєздатності наших організацій і є основою для підтримання Десяти принципів Глобального договору ООН та досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР). Тепер у нас є можливість повчитися кращим практикам з нашого колективного досвіду, щоб переусвідомити місію ООН та направити наш світ на більш справедливий, всеохоплюючий та стійкий шлях. Ми разом у цьому, і ми об’єднані у бізнесі заради кращого світу».

Під гаслом «Uniting Business LIVE» з 21 по 23 вересня Форум приватного сектору є першим у серії із трьох заходів в рамках 75-тої сесії Генеральної Асамблеї ООН, організованої Глобальним договором ООН з метою підтримки бізнесів, що керуються принципами та Цілями сталого розвитку.

Заява генеральних директорів також підтримує засади Цілі сталого розвитку № 16: сприяння миру, справедливості та міцним інституціям. Завдяки Платформі дій, організованої Глобальним договором ООН щодо посилення ролі Цілі сталого розвитку №16, проведене у червні та липні інтерв’ю з 60 керівниками компаній показало, що поруч з екологічними та соціальними проблемами, вони вірять, що відповідальне управління лежить в основі хорошого бізнесу.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter