Запрошення на вебінар-обговорення національного огляду щодо прогресу України у досягненні Цілей сталого розвитку

12.05.2020

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України щодо виконання Указу Президента України від 30.09.2019 №722/2019 “Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року”, а також доручень Віце-прем’єр-міністра України стосовно підготовки Добровільного національного огляду щодо прогресу України у досягненні Цілей сталого розвитку (ЦСР) (далі – Огляд ЦСР) Мінекономіки підготували драфт Огляду ЦСР відповідно до рекомендацій, викладених у Керівництві ООН з підготовки добровільних оглядів. Процес підготовки Огляду був інклюзивним та відкритим, до нього були залучені представники центральних органів виконавчої влади, агентств системи ООН в Україні, дипломатичних установ, Національної академії наук України, провідних національних університетів, громадських організацій та бізнесу, насамперед учасників Глобального договору ООН в Україні. Значний внесок у підготовку Огляду зробили  науковці, експерти, молоді вчені, громадські діячі тощо.

Висловлюємо щиру подяку усім, хто долучився до підготовки Огляду. Це дозволило забезпечити об’єктивність оцінок та висвітлити стан досягнення ЦСР з урахуванням результатів громадського та наукового моніторингу.

Мінекономіки ініціює серію  публічних обговорень, які з огляду на обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, відбуватимуться у форматі вебінарів. Підготовлений драфт Огляду ЦСР розміщено на офіційному сайті Мінекономіки для публічного обговорення.

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в обговоренні драфту Огляду ЦСР, яке відбудеться під час серії вебінарів, дати скоро стануть відомі.

Підготовлений драфт Огляду ЦСР розміщено на офіційному сайті Мінекономіки для публічного обговорення (передбачається доопрацювання драфту за результатами обговорень). Отримані коментарі та зауваження дозволять значно покращити субстантивну частину Огляду у відповідності із засадам принципу «нікого не залишити осторонь».

 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter