Завершився віртуальний захід Uniting Business LIVE

24.09.2021

У межах щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН пройшла віртуальна зустріч бізнес-лідерів з усього світу Uniting Business LIVE. Серед спікерів події були глави держав держав Данії, Фіджі, Німеччини, Кенії, Норвегії, Іспанії та Швеції, віце-президент Нігерії, міністри, Голова Генеральної Асамблеї ООН, секретаря ООН, а також понад 30 генеральних директорів провідних світових компаній. Під час зустрічі спікери обговорили перспективні фактори, що впливають на сталий розвиток, дали оцінку стану планети та окреслили прогалини в досягненні глобальних цілей. З 20 до 22 вересня подію відвідали понад 7000 учасників із 143 країн світу. 

Представники українських компаній також виступили на заході. Вони взяли участь у трьох сесіях події і презентували свої проєкти, розроблені під час програми Young SDG Innovators Programme.


У дискусії  “How to Retain Young Talent in your Organization?” взяла участь продакт-менеджерка компанії Caparol Україна Олександра Кальчу. Разом із молодими інноваторами з Китаю, Кенії та Данії вона поговорила про те, що має робити компанія, щоби співробітники якнайдовше залишалися працювати в ній.

Учасники дискусії зійшлися на тому, що компанія, в якій панує дружня атмосфера, в якій кожен працівник має виклики, подолання яких сприяє зростанню, і відчуває цінність свого особистого внеску для спільної справи, буде привабливою для співробітників.

Олександра наголосила на ролі ЦСР у підвищення мотивації працівників:

«Коли компанія ставить собі завдання працювати над досягненням Цілей сталого розвитку, співробітники відчувають долученість до чогось куди більшого, ніж просто робота з дев’ятої до шостої».


Під час сесії “SDG Business Solutions Showcasing” про свої розробки розповіли інноватори компаній ДТЕК (Віталій Опришко, Дмитро Савостьянов, Микита Дрябжинський та Євгеній Бенишин) та Фармак (Ярослав Андрущенко, Олег Мандрійчук та Ігор Кравчук).

Проєкт команди ДТЕК спрямований на розробку системи, яка дозволяє споживачам зменшити негативний екологічний вплив від пусків та зупинок енергоблоків, підвищити енергобезпеку країни та отримати додатковий дохід від надання послуг на різних сегментах енергетичного ринку. 

Компанда Фармак представила проєкт «Респіраторна вірусна панель». Його мета — проводити одночасно тестування на SARS-CoV19, Грип A, Грип B та респіраторно-синцитіальний вірус (RSV).

Обидва виступи викликали жвавий інтерес і схвальні відгуки в закордонних колег, що свідчить актуальність українських розробок у сфері медицини та енергетики для світової спільноти.

Під час цієї сесії у ролі модератора був Павло Рижій, фасилітатор програми YSIP в Україні. Під модерацією Павла виступили учасники з Нігерії, Лівану, Південної Африки, Швейцарії та Великобританії.


На панельній дискусії “SDG Solutions: Outcomes from the Young SDG Innovators Programme” виступила Анна Волкова, заступниця директора FILM.UA Group. Анна розповіла про проєкт, який команда з FILM.UA розробила на YSIP минулого року. Він поєднує сферу кіновиробництва з фінансовим розвитком регіонів України. Результат роботи команди — сайт https://locations.com.ua/#/, який є онлайн-платформою, де зібрано інформацію про українські локації для зйомок. Цей сайт онайомлює як українських, так і закордонних режисерів із різноманітними ландшафтами України і робить Україну більш привабливою для світової кіноіндустрії.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter