«Смарт-Ходинг» приєднується до Глобального договору ООН

31.01.2024

«Смарт-Холдинг» став учасником Глобального договору ООН в Україні, української мережі найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів. Цим група підтвердила свою готовність сприяти Десяти принципам Глобального договору ООН за чотирма напрямами: захист прав людини, трудові відносини, охорона довкілля та протидія корупції.

«Смарт-Холдинг» — одна з найбільших інвестиційних груп України, яка об’єднує підприємства, що поділяють спільні стратегічні цілі та принципи ведення бізнесу. Інтереси «Смарт-Холдингу» зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства «Смарт-Холдингу» інвестують в об’єкти сфери гірничо-металургійного й нафтогазового комплексів, сільського господарства, суднобудування та нерухомості. Як портфельний інвестор підприємства «Смарт-Холдингу» беруть участь також в інших бізнес-проєктах.

Стратегія групи спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем інвестицій для збільшення його вартості в довгостроковій перспективі. «Смарт-Холдинг» перебуває в постійному пошуку нових напрямів бізнесу, які стануть драйверами зростання не тільки для групи, але і для всієї економіки України.

Як учасниця Глобального договору ООН інвестиційно-промислова група буде сприяти досягненню восьми Цілей сталого розвитку:

  • Ціль 2. Подолання голоду. Від початку повномасштабного вторгнення група постачає продукти харчування для військових та цивільних у постраждалих регіонах. Близько 300 000 повноцінних раціонів отримали ті, хто цього потребують.
  • Ціль 5. Ґендерна рівність. Професіоналізм та експертність не залежать від статі. 29 % керівних посад у групах компаній займають жінки, що відповідає світовим стандартам.
  • Ціль 8. Гідна праця та економічне зростання. У групі переконані, що сьогодні в Україні кожна свідома компанія має працювати не лише задля отримання прибутку. Ефектий бізнес дає робочі місця, сплачує податки та підтримує економіку країни під час війни. Після перемоги України «Смарт-Холдинг» продовжить інвестувати у високотехнологічне виробництво та модернізацію підприємств. Це, своєю чергою, сприятиме стабільному працевлаштуванню українців.
  • Ціль 9. Інновації та інфраструктура. Через руйнування внаслідок воєнних дій Росії українські міста та села потребують відновлення. Вони мають стати відкритими, безпечними та стійкими просторами. Саме тому «Смарт-Холдинг» планує залучати власну та світову експертизу та інвестиції для створення і розвитку сучасних безбар’єрних просторів, гнучкої інфраструктури, стійких, інновативних індустріальних виробництв.
  • Ціль 11. Сталий розвиток міст та громад. Бізнеси «Смарт-Холдинг» відповідально роблять свій внесок у наповнення бюджетів регіонів присутності. Це підтримує економічну стійкість громад, а сталі ініціативи сприяють розвитку спільнот.
  • Ціль 12. Відповідальне споживання. Компанія прагне розвивати свої бізнеси відповідно до принципів сталого споживання та виробництва.
  • Ціль 13. Боротьба зі змінами клімату. «Смарт-Холдинг» прагне системно мінімізувати вплив своїх виробничих процесів на довкілля та клімат.
  • Ціль 17. Партнерство заради сталого розвитку. Велика війна стала каталізатором пошуку іноземних партнерів, які допоможуть відбудувати Україну. «Смарт-Холдинг» активно розвиває міжнародні бізнесові та політичні партнерства для залучення інвестицій та підтримки України.

«Бізнес не перебуває у вакуумі. Ми усвідомлюємо наш вплив на економіку, ринок праці, довкілля та формування сталих процесів у регіонах присутності. “Смарт-Холдинг” — це про відповідальність в усіх площинах, де ми можемо стати рушієм трансформацій чи позитивних змін. Ми принципові в цьому: і в роботі до повномасштабного вторгнення, і в повоєнній відбудові, над стартом якої вже зараз активно працюємо з міжнародними партнерами. Тож приєднання до Глобального договору ООН — наш свідомий публічний крок», — зазначила генеральна директорка інвестиційно-промислової групи «Смарт-Холдинг» Юлія Кірьянова.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter