«Аврора Мультимаркет» приєднується до Глобального договору ООН

02.05.2024

У січні 2024 року мережа магазинів «Аврора Мультимаркет» стала учасницею Глобального договору ООН, найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів. Компанія зобов’язалась дотримуватися Десяти принципів Глобального договору ООН за чотирма напрямами: захист прав людини, трудові відносини, охорона довкілля та боротьба з корупцією.

«Аврора» — найбільша в Україні мережа магазинів формату «one dollar store». Свою діяльність розпочала 2011 року в Полтаві, де й зараз знаходиться її центральний офіс. На сьогодні мережа зростає із середнім темпом понад 50 % в рік та налічує понад 1300 торгових точок.

У цьому форматі магазинів «Аврора» стала найбільш конкурентоспроможною та ефективною завдяки постійному прагненню досягти максимальної ефективності в побудові бізнес-процесів.

Попри війну та інші випробування, «Аврора» продовжує розвиватись, відкривати нові магазини в Україні (понад 460 нових торгових точок за 2023 рік) та Румунії (6 магазинів). Нині в компанії працює приблизно 11 000 співробітників. Мережа мультимаркетів успішно інвестувала понад 700 млн грн у розвиток бізнесу, запуск нових розподільчих центрів та розширення своєї діяльності.

У 2023-му «Аврора» успішно пройшла аудит однією з компаній «Великої четвірки», продемонструвавши високі етичні стандарти ведення бізнесу у своєму сегменті.

Ключовим завданням компанії є розвиток локальних виробників і допомога українському бізнесу. Зокрема, понад 400 українських виробників реалізують свої товари в мережі «Аврора» і мають загальний виторг понад 10 млрд грн, що забезпечує сталість роботи їхнього бізнесу під час війни.

За 2023 рік «Аврора Мультимаркет» сплатила понад 3,2 млрд грн податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. Це важливий внесок в економіку держави та значна підтримка Збройних Сил України.

Із початку повномасштабної війни в Україні до 31 грудня 2023 року компанія надала благодійну допомогу на загальну суму понад 156 млн грн:

  • понад 144 млн грн — на потреби ЗСУ;
  • понад 24 млн грн — на підтримку громад;
  • понад 13 млн грн — на освітні проєкти;
  • понад 5 млн грн — для лікарень тощо.

Навіть попри війну інші виклики, український ритейл може бути конкурентним, і мережа мультимаркетів «Аврора» вкотре це довела. Тож компанія планує зростати й у 2024-му, підтримуючи українських виробників та нарощуючи бізнес як в Україні, так і Румунії та інших країнах ЄС. Очікувана сума інвестицій в економіку України наступного року — понад 500 млн грн. Додатково буде створено понад 3500 нових робочих місць. Із нефінансових цілей компанія ставить за мету створювати безбар’єрний простір, підвищуючи інклюзивність своїх приміщень та магазинів, та трансформувати умови праці та середовища компанії на дружнє до ветеранів відповідно до найкращих світових практик.

Приєднавшись до Глобального договору ООН, «Аврора» зобов’язалась враховувати його принципи у своїй стратегії, культурі та щоденній діяльності, а також сприяти досягненню Цілей сталого розвитку ООН. Серед цих 17 Цілей компанія визначила для себе пріоритетними такі:

  • Ціль 1. Подолання бідності
  • Ціль 5. Ґендерна рівність
  • Ціль 7. Доступна та чиста енергія
  • Ціль 8. Гідна праця та економічне зростання
  • Ціль 12. Відповідальне споживання та виробництво
  • Ціль 17. Партнерство заради сталого розвитку

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter