Готьє Вассьєр став Амбасадором напряму «AI & Business Analytics» Глобального договору ООН в Україні

26.01.2024

Готьє Вассьєр, виконавчий директор Центру бізнес-аналітики Фішера в Каліфорнійському університеті Берклі, підписав Меморандум про співпрацю в Глобальним договором ООН в Україні. Він став Амбасадором напряму «AI & Business Analytics» діяльності організації.

Готьє Вассьєр розпочав свою кар’єру в аудиті та корпоративних фінансах. 2004 року він перейшов у світ технологій, ставши директором із маркетингу рішень для управління продуктивністю в компанії Hyperion у Кремнієвій долині. Згодом він приєднався до Google як директор з управління фінансовими даними. Пізніше став віцепризидентом із рішень для оброблення даних компанії TriNet. 2011 року він запропонував свої перші курси з роботи з даними в Стенфорді, а через 6 років році й сам заснував Data Wise Academy. 2018 року Готьє приєднався до Каліфорнійського університету в Берклі, щоб очолити Центр бізнес-аналітики Фішера в Школі бізнесу Хааса. Тоді ж став партнером-засновником Le Pont у Франції. Готьє також є автором книги «Стань першопрохідцем у сфері даних».

«Залучення такого експерта, як Готьє Вассьєр, стане потужним інструментом для підвищення якості освітніх проєктів ГД ООН в Україні, спрямованих на підтримку українського приватного сектору. Співпраця з Berkeley University, одним із найкращих світових університетів, дозволить нам успішно імплементувати інноваційні протоколи роботи та штучний інтелект, що допоможе посилити конкурентоспроможність українських компаній на глобальному ринку. А це особливо цінно в час таких викликів для бізнесу, як нині», — наголосила Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні.

Готьє Вассьєр так прокоментував партнерство з Глобальним договором ООН в Україні:

«Місія Центру — проводити дослідження, пропонувати освітні програми світового рівня та підтримувати демократизацію сфери даних та аналітики. Освітні проєкти ГД ООН в Україні ідеально відповідають нашому баченню та цілям. Ми пишаємося тим, що підтримуємо розвиток екосистем, керованих даними, в Україні, але ми також раді співпрацювати зі студентами та професіоналами, які не лише талановиті та завзяті, але й демонструють нам, що таке стійкість та сміливість».

Сталий розвиток неможливий без інновацій, а інновації — без використання новітніх технологічних досягнень: штучного інтелекту та дата-аналітики. Українські компаній зараз, під час війни, потребують експертизи в цих сферах, і співпраця з Готьє Вассьєром у цьому допоможе.

***

University of California, Berkeley — вищий науковий та навчальний заклад США, заснований у 1868 році. Його академічні програми вважаються одними з найкращих у світовій вищій освіті, а серед випускників, викладачів та науковців цього університету понад 50 лауреатів Нобелівської премії та 20 лауреатів премії Академії наук США та 11 лауреатів Пулітцерівської премії.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter