Запущено відеокурс «Антикорупція» для малого та середнього бізнесу

09.02.2023

Глобальний договір ООН в Україні запустив відеокурс «Антикорупція». Він допомагає випрацювати принципи доброчесної роботи малих та середніх підприємств, без яких нині неможливо бути ланкою ланцюга постачань великих українських та міжнародних компаній. Включення цих принципів в роботу малого та середнього бізнесу також є запорукою здорової економіки України.

Курс створено за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Переглянути освітній серіал можна на порталі Дія.Бізнес та платформі Дія. Цифрова освіта.

Відеокурс містить 5 навчальних модулів, кожен із яких триває 5–8 хвилин, що забезпечує швидке та ефективне навчання.

Розроблення курсу тривало понад два роки в рамках програми Anti-Corruption Collective Action від Глобального договору ООН в Україні. До роботи над ним долучилися понад 50 українських експертів із приватного та державного секторів.

В основі курсу лежить Типова антикорупційна програми юридичної особи від НАЗК, рекомендації посібника із колективних дій проти корупції від Глобального договору ООН та міжнародні норми.

Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні, підкреслює:

«Ефективна відбудова України потребує залучення закордонних інвесторів. У них не має бути сумнівів, що їхні кошти будуть спрямовані за призначенням. Для цього доброчесність має раз і назавжди лягти в основу роботи українського бізнесу. Так, як ми боремося нині за нашу свободу, ми маємо боротися за наше краще майбутнє — майбутнє без корупції».

«Згідно з дослідженням, лише за 2020-2021 роки економічний та антикорупційний ефект від запровадження онлайн-послуг склав 16,37 млрд грн. А потенційний антикорупційний та економічний ефект за два роки цифровізації складає 48 млрд грн. Ці цифри вражають. Тому системно протидіяти корупції дуже важливо для відновлення країни. Новий освітній серіал “Антикорупція” сприятиме покращенню економіки країни завдяки доброчесності бізнесу», — ділиться Валерія Іонан, Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Свобода України від зовнішнього ворога здобувається сьогодні ціною життів наших захисників і захисниць. Корупція — внутрішній ворог України. Боротьба з нею — обов’язок усієї цивільної частини суспільства, зокрема — бізнес-сектору. У вільній Україні — вільні від корупції!

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter