Компанія Kernel запровадила відеокурс «Антикорупція»

21.03.2024

Kernel – найбільший в Україні виробник та експортер зернових і лідер світового ринку соняшникової олії. Компанія інтегрувала у свою систему навчання відеокурс «Антикорупція» від Глобального договору ООН в Україні. До проходження курсу будуть залучені близько 6000 співробітників: від працівників виробництва, агробізнесу, логістики, продажу, до керівників різних рівнів: від генерального директора до менеджерів.

Відеокурс «Антикорупція» створив Глобальний договір ООН в Україні в рамках програми Anti-Corruption Collective Action. Його мета — випрацювати принципи доброчесної роботи малих та середніх підприємств, а також підвищити свідомість щодо корупційних ризиків на різних операційних рівнях у великих компаніях.

Розроблення курсу тривало понад два роки. До створення долучилися понад 50 українських експертів із приватного та державного секторів. Kernel входив в робочу групу і брав безпосередню участь у розробленні навчальної частини, адже розуміє його важливість для підтримання високої комплаєнс культури ведення бізнесу. Тому рішення про впровадження курсу для співробітників було одностайним.

Наталія Теряхіна, директорка з персоналу Kernel, підкреслює, що курс є частиною глобальної комплаєнс системи Kernel, яка давно стала основою ведення бізнесу компанії та «стилем життя» її співробітників. Курс закріплює основні підходи до недопущенні корупції, конфліктів інтересів та шахрайства. Наталія додала:

«Ми живемо у світі, що постійно змінюється, в якому поняття «добре/погано», «правильно/неправильно» стають відносними. Ми щодня виконуємо тисячі операцій та ухвалюємо сотні рішень, які не мають універсальної формули. Важливо пам’ятати, що кожен з нас, незалежно від посади і регіону роботи, є обличчям компанії, впливає на її репутацію та ефективність у короткостроковій та довгостроковій перспективі. Ухвалюючи ділові рішення, ми завжди беремо до уваги бачення та місію компанії, цінності й керівні антикорупційні принципи, які формують корпоративну філософію та культуру прозорості і етичності Kernel».

Освітній курс «Антикорупція» створено за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Переглянути його можна на порталі Дія.Бізнес та платформі Дія.Цифрова освіта.

 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter