146 аграріїв розпочали навчання на SEED 2.0

06.04.2023

4 квітня відбувся запуск навчання на безкоштовній освітній програмі SEED 2.0. 146 учасників уже розпочали навчання на проєкті. Найсильніші бізнес-ідеї у фіналі отримають фінансову підтримку.

SEED 2.0 — це освітній проєкт від Глобального договору ООН в Україні, який реалізується за підтримки компанії PepsiCo та фінансування PepsiCo Foundation. Проєкт допомагає розвитку малих агробізнесів та втіленню найкращих бізнес-ідеї в агросфері.

Урочисту подію відкрила мотиваційна промова Тетяни Сахарук, генеральної директорки ГД ООН в Україні. Із першого дня навчання учасники програми дізнаються, що таке сталий розвиток, а в підсумку стала складова буде обов’язковою для всіх проєктів, допущених до пітчингу. Тетяна пояснила це так:

«Сталий розвиток — це про майбутнє України, адже саме він дасть можливість відбудовувати Україну краще. Сталий розвиток — це про любов, любов до своєї справи, коли кожен прокидається заради того, щоб зробити свою справу, свою громаду й Україну сильнішою і кращою. Ми в SEED 2.0. допомагаємо підприємцям будувати бізнес за принципами сталого розвитку, бо Україна — це наша країна».

Підтримати учасників SEED 2.0 на старті навчання прийшла Андреа Понт, керівниця проєктів PepsiCo Foundation в Європі:

«Мені надзвичайно важливо сьогодні бути на відкритті SEED 2.0. Місія Pepsico та Pepsico Foundation — це підтримка та покращення життя громад, у яких ми працюємо. Сьогодні Україна є одним із наших пріоритетних напрямів. Ми намагаємося досягти осяжних результатів і завдяки співпраці з ГД ООН в Україні ми впевнено наближаємося до них! Дякую всім присутнім, адже кожен із вас дійсно змінює світ на краще!»

Команда PepsiCo в Україні, що є незмінним партнером SEED, також узяла участь у запуску програми. Аліна Матківська, керівниця відділу стратегічних комунікацій компанії, переконана:

«В Україні сільське господарство має величезний потенціал для розвитку й реалізації підприємців — талановитих, амбітних, націлених на нові здобутки. Саме таким підприємцям допомагає проєкт SEED. Я рада, що ви прийшли на наш проєкт. Адже це підтверджує, що ми як країна націлені на майбутнє та розвиток, незважаючи на виклики. Для нашої компанії сталий розвиток — це не теорія, а основа бізнес-стратегії. Ми працюємо над сталістю в трьох напрямах: ланцюжок постачань, сільське господарство та наші продукти. Усіх учасників SEED 2.0 ми закликаємо вже зараз впроваджувати практики сталості й у свою роботу».

Сергій Крівіч, керівник відділу агрозаготівель PepsiCo в Україні, побажав учасникам другої хвилі SEED наснаги та здобуття максимуму знань і навичок за час навчання. Також він розповів, що саме робить компанія PepsiCo для відновлювального сільського господарства:

«Ми працюємо над збереженням родючості наших ґрунтів. Щороку ми зменшуємо викиди від нашої діяльності та приділяємо максимум уваги збереженню водних ресурсів».

Ніщо не надихає більше, ніж приклад людини, яка пройшла шлях, на який учасники SEED тільки стали. Ірина Барзо, переможниця минулорічної хвилі SEED, поділилася з учасниками проєкту своїм досвідом навчання:

«Думаю, зі мною погодяться всі учасники першої хвилі, що нам у 2022 році, коли ми дуже болісно переживали початок великої війни, SEED дав сили відновитися і продовжити роботу. Я прийшла на проєкт із винаходом — електромобілем для збирання ягід. Після SEED й участі в інших проєктах вдалося масштабуватися. Тепер люди можуть купити або взяти в оренду такий електромобіль, що для нас є небаченим успіхом. Я бажаю учасникам «нового сезону» взяти максимум від навчання. Бо воно того варте!»

Три групи учасників будуть проходити онлайн-навчання на проєкті SEED 2.0 із початку квітня до кінця червня. У липні та серпні вони будуть удосконалювати свої бізнес-плани з менторами. У вересні відбудеться підготовка до фінального пітчингу проєкту: подача заявок та відбір найкращих бізнес-планів.

Уже в жовтні пройде підсумкова подія проєкту SEED 2.0, на якій відібрані учасники презентують журі свої бізнес-плани. Після цього буде обрано переможців проєкту, які отримають гранти.

Бажаємо всім успіхів!

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter