Фінальна подія Young SDG Innovators – як це було

10.09.2020

Прес-реліз

Сталий розвиток через інновації: 

як українські бізнес компанії вбудовують сталі ідеї в свої бізнес-процеси 

9 вересня відбувся фінал програми Young SDG Innovators від Глобального договору ООН. Учасники програми презентували свої проєкти інтеграції Цілей сталого розвитку в існуючі бізнес-моделі.

Відкрила подію пані Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН та Координаторка з гуманітарних питань. Від імені Організації Об’єднаних Націй в Україні вона зазначила:

“ Ви знаєте, що Цілі сталого розвитку у серці всього, що ми робимо, у співпраці з державами, громадянським суспільством, урядами, з мешканцями міст та громадами, але роль приватного сектору важко переоцінити. І тому це партнерство з вами (приватним сектором – ред.) щодо підтримки молодих людей я вважаю просто неймовірним”

До слова, пані Оснат відкривала програму Young SDG Innovators рік тому, і зараз високо оцінила результати команд.

Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук зазначила, що

настав час шукати нові підходи та можливості у сталому розвитку. Бізнес може зростати та розвиватися, вирішуючи глобальні виклики. Слід подивитися на бізнес-процеси через призму інноваторства та бажання позитивно впливати на права людини та стан навколишнього середовища

Про потребу впровадження інновацій говорили на пенельній дискусії СЕО компаній Фармак – Володимир Костюк, ПУМБ – Сергій Черненко та Caparol Ураїна – Віталій Верещагін.

Протягом програми команди знаходили сталі рішення для викликів, з якими стикається їх бізнес. І ось лише деякі з ідей, що розробили команди протягом року:

Соціальне підприємництво, на яке спрямовуватимуться кошти із залишків на рахунках, що доставляють чимало клопоту і клієнтам, і банкам (ПУМБ); дослідницький технохаб для фармацевтичної галузі (Фармак); консультування HoReCa бізнесу щодо екологічності діяльності та супровід змін (YesStraws); програмне забезпезпечення для оцінки соціальної відповідальності компаній та їх впливу на економіку країни (EY); навчальна програма з екосвідомості у масштабах країни (ДТЕК), і це лише частина нововведень, що створили випускники програми для бізнесів, у яких працюють.

Більшість із представлених проєктів вже мають прототипи, тестуються та стають реальною частиною бізнес-моделі. 

Про програму:

Young SDG Innovators Program об’єднала 10 країн (Бангладеш, Бразилія, Велика Британія, Данія, Ліван, Мексика, Південна Африка, Туреччина, Україна та США). В кожній країні по 10 команд протягом майже року працювали над розробкою проєктів імплементації сталого розвитку для компаній, у яких працюють.
Сама програма складалась з навчально-практичних сесій та менторської підтримки. У ній було використано спеціально адаптовану під Цілі сталого розвитку модель Sustainable Experience Innovation (Desirability, Feasibility, Viability, Sustainability), що базується на принципах Дизайн Мислення та реалізувалась досвідченими професіоналами в галузі інновацій та бізнес-трансформацій із залученням експертів у галузі комунікацій, управління, прототипування, фінансів, бізнес-моделювання, та багатьох інших. 

Серед учасників головні та регіональні представництва міжнародних компаній, зокрема JSK, Nokia,  SAP та ін.

В Україні участь взяли Альфа-Банк Україна, ДТЕК, “Енергоатом”, ПУМБ, Фармак, Astarta-Kyiv, EPAM, EY Ukraine, FILM.UA Group, YesStraws.

Найкращі проєкти вже було презентовано на UN Global Compact Leaders Summit. Саме український проєкт було визнано міжнародними експертами з інновацій та підприємництва як найперспективніший з точки зору масштабування.

На фінальному івенті команди презентували аудиторії свої інноваційні ідеї та результати їх втілення.

Детальніше про програму: 

https://globalcompact.org.ua/projects/young-sdg-innovators-programme/

 

Контакти для медіа: [email protected]

Проєкт  реалізується за фінансової підтримки Офісу Координатора системи ООН в Україні.

 

Про Глобальний договір.

Мережа Глобального договору ООН в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, яка поєднує ООН та компанії по всьому світу, виступає транслятором Цілей Сталого Розвитку, є діалоговою платформою бізнесу, інвесторів, громадянського суспільства, трудових організації, органів місцевого самоврядування та уряду.

 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter