Генеральний секретар ООН призначив нову виконавчу директорку Глобального договору ООН

27.05.2020

З 17 червня 2020 року  кенійська бізнес-лідерка Санду Оджіамбо замістить Ліз Кінго на посаді керівника  найбільшої світової ініціативи у галузі сталого корпоративного розвитку. 

22 травня 2020 р.  у Нью-Йорку  Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніо Гутерреш  оголосив про призначення Санди Оджіамбо з Кенії виконавчою директоркою Глобального договору ООН. Санда Оджіамбо стала другою жінкою, яка отримала таке призначення. Раніше цю посаду обіймала  Ліз Кінго з Данії.  Генеральний секретар висловив Ліз Кінго глибоку вдячність за її відданість та стратегічне лідерство в управлінні Глобальним договором та великий внесок  в реалізацію Цілей сталого розвитку.

Пані Оджіамбо, яка вступить на посаду 17 червня 2020 р., має  20 річний досвід корпоративного керівництва і зможе використати його на наступному етапі мобілізації сталих компаній та стейкхолдерів в Глобальному договорі ООН, аби  в повній мірі  залучити приватний сектор до процесу досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР).

З 2010 року вона обіймала посаду керівника управління сталого бізнесу та соціального впливу Safaricom Plc (Кенія). Пані Оджіамбо також була керуючою справами  фондів Safaricom і MPESA (Кенія) з 2008 по 2010 рік. У цей період вона очолювала впровадження декількох державно-приватних ініціатив партнерства між Safaricom та організаціями ООН. 

Протягом своєї кар’єри пані Оджіамбо займалася розвитком та управлінням взаємодією  з ключовими суб’єктами господарювання та організаціями громадянського суспільства, включаючи роботу з розвитку потенціалу в Сомалі з ПРООН та CARE International.

Пані Оджіамбо має ступінь магістра  з публічної політики університету Міннесоти, США, та бакалавра з економіки та міжнародного розвитку з університету Макгілл, Канада.

Ліз Кінго, яка наприкінці минулого року заявила, що  у червні  піде з посади виконавчої директорки після п’яти років роботи,  привітала рішення  Генерального секретаря.

«Я щаслива передати естафету такий сильній жінці-лідерці, яка розпочне новий розділ Глобального договору  ООН.  Я переконана, що великий досвід, глибока цілісність та натхненна візія Санди сприятимуть впливу Глобального договору ООН та пришвидшать мобілізацію  глобального руху сталих компаній та стейкхолдерів задля створення світу, до якого ми прагнемо», – сказала вона.

Пані Кінго передасть естафету наступному виконавчому директору 16 червня на саміті лідерів Глобального договору ООН, де відзначать  20 років об’єднання зусиль бізнесу для кращого світу. Саміт лідерів  скликає провідні голоси від бізнесу, уряду, ООН, громадянського суспільства та наукових шкіл на 26-годинну розмову про те, як ми можемо відновити більш інклюзивні економіки та суспільства, щоб встановити новий курс на соціально справедливий, низьковуглецевий,  кліматично стабільний світ,  у якому  ніхто не залишається позаду.

Створений в липні 2000 р. Глобальний договір Організації Об’єднаних Націй є втіленням стратегічної  політики Генерального Секретаріату та закликом  привести  ділові операції та стратегії у відповідність  з десятьма універсальними принципами у сфері прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією, а також мотивацією компаній  для інтеграції Цілей сталого розвитку (ЦСР) у  їх основну стратегію бізнесу та діяльність. Маючи понад 10 тисяч корпоративних та 3 тисячі непрофесійних учасників з понад 160 країн, які працюють у 68 локальних мережах, це найбільша ініціатива з питань корпоративної соціальної відповідальності. Підписаний керівниками Глобальний договір ООН – це практична основа для розробки, впровадження та розкриття політики та практики забезпечення сталого розвитку за участі бізнесу та розподілу відповідальності за досягнення змін на краще в усьому світі.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter