Оголошено переможців конкурсу «Партнерство заради сталого розвитку – 2021»

03.12.2021

Церемонія оголошення та вручення нагород  міжнародної кампанії  «Партнерство заради сталого розвитку – 2021» відбулася 2 грудня в Освіторія Хабі.

Нагорода вручається з 2018 року  Мережею Глобального договору ООН в Україні з метою просування Цілей сталого розвитку та сприяння партнерству між бізнесом, бізнес-асоціаціями, урядами, громадянським суспільством й академічними установами.

Відкрила церемонію генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук, яка відзначила високий рівень підготовки проєктів, розповіла про плани Української мережі на наступний рік і наголосила:

«Сьогодні ми можемо справді пишатися тим, що наші компанії демонструють реалізацію Цілей сталого розвитку у своїй стратегічній та операційній діяльності. Цьогоріч ще 41 компанія довірилася нам і приєдналася до Мережі ГД ООН в Україні. Це вдвічі більше, ніж торік, тож глобальний офіс визнав нас найбільш зростаючою локальною мережею Європи. Наступного року ми плануємо провести ще більше заходів та програм, і закликаємо усі наші компанії приєднуватися!».

З вітальним словом виступила також Ольга Стефанішина, віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, яка зазначила:

«Дякую команді Глобального договору ООН в Україні, яка організовує сьогоднішній захід, і величезній кількості присутніх тут представників свідомих бізнесів за те, що ви обговорюєте розвиток вже  конкретних напрямів бізнесів і кроки з реалізації «зеленого курсу» в Україні».

Оголошенню результатів передували дві панельні дискусії

  • Під час першої дискусії “ESG: Understanding the Long-Term Value” члени журі Рід Стедман та Антоніо Гатле розкрили тему ESG-критеріїв для розуміння довготривалої цінності бізнесів. Модерувала обговорення Тетяна Прокопчук, віцепрезидентка Американської торговельної палати.
  • У межах другої дискусії експерти, що є лідерами бізнесу та представниками держави, обговорили роль партнерств у зростанні економіки.

Спікерами стали:

  • Михайло Бубнов, генеральний директор «Schneider Electric Україна»;
  • Олена Фроляк, шеф-редакторка та ведуча «Фактів» на ICTV, амбасадорка екологічного напряму діяльності ГД ООН в Україні;
  • Сергій Кузьменко, директор з фінансів та економіки «Інтерпайп»;
  • Віра Платонова, старша віцепрезидентка і директорка з регіонального розвитку підрозділу компанії “Visa” в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східної Європи;
  • Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК.

Після завершення обох дискусій зіркові гості оголосили переможців та фіналістів конкурсу за категоріями: Суспільство, Планета, Мир та  Економічний розвиток. У кожній із категорій було обрано по три переможці.

На конкурс 2021-року було подано близько 100 заявок з країн Східної Європи. Загалом, за чотири роки проведення конкурсу участь у ньому, крім України, взяли компанії з Білорусі, Македонії, Польщі, Грузії, Туреччини та Хорватії.

Нагорода «Партнерство заради сталого розвитку» покликана дати поштовх керівництву і працівникам бізнес-компаній, а також уряду, дотримуватися у своїй діяльності Цілей сталого розвитку та впроваджувати кампанії, що можуть удосконалювати світ вже сьогодні.

Описи проєктів, поданих на участь у 2021 році, опубліковані у СПЕЦІАЛЬНОМУ ВИДАННІ.


ПЕРЕМОЖЦІ та ФІНАЛІСТИ

«ПЛАНЕТА»

(оголосила телеведуча, амбасадорка екологічного напряму діяльності ГД ООН в Україні Олена Фроляк)

Переможці: BASF в Україні, Vodafone Turkey (Туреччина), AE Solar Georgia (Німеччина, Грузія).

Фіналісти: Ашан Рітейл Україні, Перно Рікар Україна, Данон Україна, ЕРАМ Україна, DeLaMark, KAN Development, Юридична компанія “Arzinger”, Wiser Globe (Туреччина), Penti Giyim (Туреччина), INA (Хорватія)

Magic Forest (Хорватія), PepsiCo Туреччина (Туреччина), Doğan Holding (Туреччина), KONČAR (Хорватія).

 

«СУСПІЛЬСТВО»

(оголосила співачка Христина Соловій)

Переможці: Укрсиббанк, Освіторія, Techiia.

Фіналісти: Carlsberg Ukraine, МХП, SoftServe Inc., ГО «Смарта», Primus Inter Pares School, Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі (ITFC), Eterna Law, Юридична фірма Aequo, Інтерпайп, Intellias, Капарол Україна, Beetroot Academy, Метінвест, Hrvatski Telekom (Хорватія), Tegeta Motors (Грузія), Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi (Туреччина), Allianz Turkey (Туреччина), YAVUZCEHRE TEKSTIL (Туреччина), TSKB (Туреччина).

 

«МИР»

(оголосив лідер гурту «Без Обмежень» Сергій Танчинець)

Переможці: МЕТРО Кеш енд Кері Україна, “Mobile Telesystems” (Білорусь), Kaufland Hrvatska k.d. (Хорватія).

Фіналісти: StarLightMedia, Громадська організація “Докудейз”, Інфопульс (Україна), Фокстрот, PepsiCo Products (Білорусь).

 

«ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК»

(оголосили генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук і генеральний директор ГД ООН у Швейцарії та Ліхтенштейні Антоніо Гатле)

Переможці: ДТЕК (Україна), “Anadolu Efes” (Туреччина), Кернел (Україна).

Фіналісти: Нова пошта, НЕК «Укренерго», Група «Нафтогаз», Школа кравецької майстерності й дизайну “Tailors School”, Apple Consulting, EY в Україні, Zezman, Vodafone Україна, Агропромхолдинг «Астарта-Київ», Edison Tech (Грузія), Adjarabet (Грузія), FINA (Грузія).


Дякуємо міжнародному журі, яке оцінювало проєкти:

  • Антоніо Гатле, виконавчому директору ГД ООН у Швейцарії та Ліхтенштейні; Ріду Стедману, директору та керівнику відділу ESG S&P Dow Jones Indices; Ванессі Ганс, спеціалістці приватного сектору Базельського інституту;
  • Апурву Гупті, керівнику програми CEO Study в Accenture;
  • Крістіні Санчес, виконавчій директорці ГД ООН в Іспанії;
  • Альберту Фахурі, президенту ради CIAAD.

Дякуємо нашим партнерам!

  • Партнери заходу: Американська торговельна палата, Пакт, Pernod Ricard.
  • Інформаційний партнер – медіагрупа StarLightMedia.
  • ESG-партнер – KPMG.
  • Технічний партнер  –  бюро перекладів «WellDone».
Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter