ГД ООН підтверджує підтримку забезпечення обов’язкової комплексної перевірки дотримання прав людини та охорони довкілля у світі

26.02.2024

У контексті поточних регуляторних змін та очікуваного голосування щодо Директиви Європейського Союзу про дью-дилідженс у сфері корпоративної стійкості Глобальний договір ООН підтверджує свою підтримку обов’язкового незалежного аудиту  у сфері прав людини.

Законодавство та нормативні акти на національному та регіональному рівнях забезпечують дієві механізми підвищення корпоративної відповідальності та підзвітності, захисту жертв та вирівнювання умов гри для корпорацій та інших суб’єктів через роз’яснення їх відповідальності. 

Глобальний договір ООН послідовно висловлює рішучу підтримку обов’язкової комплексної перевірки, адже добровільна перевірка є обмеженою і не дозволяє притягнути компанії до відповідальності за порушення прав людини. 

Добровільні амбітні дії в поєднанні з обов’язковими заходами, узгодженими з міжнародними керівними принципами, сприятимуть підвищенню корпоративної відповідальності тепер, коли колективні дії необхідні як ніколи. 

Позитивним є те, що за останнє десятиліття в усьому світі посилився імпульс до обов’язкового дотримання прав людини та екологічної обачності. Коли ці закони узгоджуються з міжнародною політикою в галузі прав людини та охорони довкілля, вони уможливлюють узгоджений і колективно вимірюваний підхід до відповідального ведення бізнесу. 

Як найбільша у світі ініціатива зі сталого розвитку, Глобальний договір ООН і далі підтримує бізнес, який готовий забезпечувати дотримання нових законів і нормативних актів через узгодження добровільних амбітних дій у сфері прав людини з міжнародно визнаними стандартами в галузі прав людини та охорони довкілля, як-от Керівні принципи підприємницької діяльності в аспекті прав людини ООН, Керівні принципи ОЕСР для багатонаціональних корпорацій та конвенції МОП.

Відповідно до цілей Глобального договору ООН, спрямованих на прискорення та розширення колективного впливу бізнесу через дотримання Десяти принципів та досягнення Цілей сталого розвитку, ГД ООН готовий підтримати бізнес на шляху до дью-дилідженс.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter