Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху

07.05.2019

Із 6 по 12 травня в Україні оголошено тиждень безпеки дорожнього руху – UN Global Road Safety Week, і до його початку на сходах Українського дому виставили інсталяцію “Передчасно згаслі життя”. 300 свічок демонструють кількість людей, які щомісяця гинуть на дорогах України.

За офіційними даними, у 2018 році на українських дорогах загинуло не менше 3350 людей, травмовано – 30 000.  Це щонайменше 300 загиблих на місяць. Автори інсталяції “Передчасно згаслі життя” виставили на сходах Українського дому 300 свічок, які символізують обірвані в аваріях людські долі. Згорілі до різної висоти, свічки показують, скільки ще могло “горіти” життя. Поміж згаслих є також щойно розпочаті, – дитячі. Кожна зі свічок підписана іменем із віком, у якому через аварію трагічно перервалося життя.

Тема цьогорічного тижня – Лідерство задля безпеки руху, а слоган – #SpeakUp. Як організація, що працює з лідерами серед бізнес-спільноти, ми поділилися на прес-конференції практиками компаній-учасниць мережі ОККО, FILM.UA Group, ДТЕК – DTEK, Carlsberg Ukraine, що розвивають культуру безпеки на дорозі як всередині компанії, так і за її межами, працюючи з суспільством.

Чим більше бізнес-компаній займають лідерську позицію та виступають «За безпечний рух», тим більше поширюється культура відповідальності на дорозі в суспільстві. Ми готові співпрацювати як з малим так і з великим бізнесом щоб поширити кращі українські та світові практики в цьому питанні.

Якщо не знаєте з чього почати, ось перші кроки, що можна зробити:

1. Використання пасків безпеки;

2. Керування автомобілем тільки тверезим;

3. Дотримання безпечної швидкості;

4. Використання шоломів мотоциклістами, велосипедистами;

5. Використання дитячих обмежувальних приладів (автокрісла);

6. Відмова від використання гаджетів під час кермування автомобілем, переходу доріг;

7. Навчання дітей правильної/безпечної поведінки на дорозі;

8. Використання світлоповертаючих елементів на одязі, велосипеді;

9. Організація соціальних проектів/активностей для привернення уваги до питань безпеки дорожнього руху.
Разом ми сила!

Дякуємо партнерам за організацію та участь сьогодні в прес-конференції Центр демократії та верховенства права CEDEM, Центр громадського здоров’я МОЗ України, World Health Organization Ukraine, Центр організації дорожнього руху м.Києва, Traffic Challenge, PITBULL KIEV, U-Cycle – Асоціація велосипедистів Києва

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter