Вітаємо з прийдешнім 2021 роком!

23.12.2020

Вітаємо всіх із Новим роком та Різдвом!

 

Давайте разом пригадаємо, яким був для ГД ООН в Україні рік,
що минає!

ГД ООН став партнером з розвитку форуму Level UP Ukraine

 

У лютому Мережа Глобального договору ООН в Україні стала партнером форуму Level UP Ukraine. Генаральна директорка української мережі Тетяна Сахарук мала експертний виступ на панельному обговоренні «Взаємодія: принципи створення більшого». Головною тезою обговорення стала важливість партнерства між бізнесом та державним і громадським секторами.

Обрано Наглядову раду ГД ООН в Україні

 

Глобальний договір ООН в Україні обрав Наглядову раду з представників організацій, які вже є лідерами своїх секторів щодо імлементації Цілей сталого розвитку у поточні бізнес-процеси. Їх досвід та компетенції посилюють стратегічний напрям Глобального договору з просування та запровадження Цілей сталого розвитку.

Підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Міністерством цифрової трансформації

 

Підписанням цього меморандуму Мінцифра підтримала освітню програму IT Nation, розроблену Мережею Глобального договору ООН в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в межах проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».
Підписання відбулося 25 лютого 2020 року.

Україна вперше долучилася до міжнародної акції Ring the Bell for Gender Equality

 

Протягом березня, у межах святкування Міжнародного жіночого дня (IWD) 2020, по всьому світу відбувся ряд заходів, присвячених актуалізації проблеми гендерної нерівності. Назва ініціативи походить від ідеї проведення глобальних «дзвонів», що символізують відкриття чи закриття бірж і мають на меті привернення уваги до важливої ​​ролі біржових і бізнес-структур, яку вони здатні відігравати в боротьбі з ґендерною нерівністю.

Україна вперше відзвітувала перед світовою спільнотою про результати у досягненні Цілей сталого розвитку

 

15 липня 2020 року, за підтримки української мережі Глобального договору ООН, Україна вперше представила перед світовою спільнотою Добровільний національний огляд щодо прогресу в досягненні Цілей сталого розвитку.
Глобальний договір ООН в Україні додатково підготував «Добровільний огляд щодо прогресу бізнесу в Україні у досягненні Цілей сталого розвитку».

До 20-річчя Глобального договору ООН відбувся Leaders Summit 2020

 

Саміт лідерів цьогоріч пройшов онлайн, у червні, і був доступним для понад 10000 компаній-учасників Глобального договору ООН. Цьогорічна тема саміту – «Recover better, Recover stronger, Recover together» – присвячена оцінці 20 років діяльності Глобального договору ООН та сталому розвитку і розгляду SDG Ambition в контексті загальних здобутків та одужанню бізнесу після пандемії.

Проведено третю кампанію «Партнерство заради сталого розвитку»

 

На конкурс 2020-року було подано безпрецедентну кількість заявок: крім України, участь у конкурсі взяли компанії з Білорусі, Македонії, Польщі та Туреччини. Церемонія вручення нагород відбулася 26-го листопада, вперше – в онлайн-форматі. Переможців оголосили в категоріях: «Суспільство», «Планета», «Економічний розвиток» та «Мир». У категорії «Подолання COVID-19» журі переможця не визначило, тож було названо фіналістів.

Підписано Меморандум про спільні дії з антикорупції в Україні

 

Подія пройшла 9-го грудня, у Міжнародний день боротьби з корупцією, з ініціативи Глобального договору ООН в Україні.
Свої підписи під документом поставили представники профільних громадських організацій, великих і малих бізнес-компаній та всі зацікавлені організації, які працюють над запобіганням і подоланням корупції.
Усі записи конференцій, що пройшли у межах Антикорупційного тижня, можна переглянути за посиланням.

Підписати Меморандум можна тут.

Реалізовано освітній проєкт IT Nation

 

Проєкт від ГД ООН в Україні забезпечив доступ до якісної онлайн ІТ-освіти жителям Східного регіону України. Його випускники пройшли навчання за напрямами: Digital Skills – загальні цифрові навички (Google Suite, Trello, Slack, Canva, ведення бізнес-сторінок та ін.); Розробка: Advanced Frontend Developer, Web Coder; Тестування: Automation QA, Manual QA.  Вони здобували нові та вдосконалювали вже наявні навички; протягом навчання створювали реальні продукти на буткемпах та хакатоні.
Випускники програми мали змогу пройти співбесіди та знайти майбутнього роботодавця.

Здійснено набір на програми YSIP та SDG Ambition

 

Глобальний договір ООН продовжив ініціативи та програми, з якими свідомий бізнес рухатиметься у 2021-ий рік.
Суть програми SDG Ambition: компанія проводить оцінку, проходить тренінги та з менторською підтримкою розробляє план інтеграції Цілей сталого розвитку в бізнес-процеси. Навчання вже розпочалося.
Суть програми Young SDG Innovators Programme (YSIP): фахівці різних спеціальностей, віком до 35 років, ідентифікують виклик та працюють над розробкою сталого рішення для компанії. Навчання розпочнеться у 2021-му році.

У 2020 році до Глобального договору ООН в Україні приєдналося 20 нових учасників

 

Цьогоріч вперше до ГД ООН приєднався державний сектор: Укренерго, Фонд Енергоефективності та Інфотех.
Раді, що свідомих та відповідальних організацій в Україні стає все більше!

Веселих свят!
До зустрічі у 2021 році!

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter